Klíč, který dokáže odemknout zámek každého srdce

Učitel se dozvěděl, že jeden z jeho žáků vytrvale usiluje o čísi lásku.

“Nežádej lásku. Touto cestou ji nikdy nezískáš.” řekl tomu žákovi.

“Jak to?”

“Pověz mi, co uděláš, když se ti do dveří budou cpát nezvaní hosté, bušit na ně, křičet a naléhat, abys otevřel a rvát si vlasy, když neotevřeš?”

“Zamknu pro jistotu na dva západy.”

“Nelámej se do dveří cizích srdcí, aby se před tebou ještě pevněji neuzamkly. Raději se staň žádaným „hostem“ a otevře se ti každé srdce. Najdi v sobě lásku, jíž se otevírají každé dveře a jíž neodolají žádné závory. Neboť láska, třeba i malá a nenápadná, je tím klíčem, který dokáže odemknout zámek každého srdce, třeba i takový, který už dávno odemčen nebyl. Vezmi si příklad z květu, který se nehoní za včelami, ale vábí je k sobě. Láska je oním nektarem, na který se „slétají“ lidé.”

heart-image

2 thoughts on “Klíč, který dokáže odemknout zámek každého srdce

    • Danka, najdeme ju v sebe tak, ze sa naucime milovat seba na hlbsej a hlbsej urovni… Zacat sa da jednoducho pohladom do zrkadla a slovami “Milujem ta, Lubim ta” – az kym to nemyslite naozaj uprimne a nezacnete sa usmievat :)
      Robte si male radosti, malickosti, ktore vas tesia, budte k sebe laskava – v slovach, aj myslienkach, chvalte sa, venujte sa tomu, co vas bavi a naplna… Budte proste na seba dobra – zasluzite si to ♥
      Postupne si budete uvedomovat viac a viac – a okolity svet to bude odrazat tiez…
      Uzite si vikend :)

Pridaj komentár